Prins Theo I en Bloemenkoningin Erna regeren over het rijk van de Woeësj-joepe

Op een zeer drukke en gezellige eerste editie van de Prinse-blommebal zijn Theo Meijer en Erna Smeets uitgeroepen tot nieuwe hoogheden voor het jaar 2016 bij CV Woeësj-joepe. Zij zullen als prins Theo I en Blommekunningin Erna de Woeësj-joepe voor gaan in het carnavalsseizoen 2016. Alvorens het echter zo ver was, werd eerst afscheid genomen van de nog regerende hoogheden van het jaar 2015. Prins Erwin en Blommekunningin Daisy hielden samen hun afscheidsrede. Daisy nam hierna weer plaats in de rangen van de Doebele Forto, Erwin heeft nog geen beslissing genomen voor wat betreft de toetreding tot de georganiseerde carnaval. Vervolgens was het tijd voor de proclamatie van de nieuwe prins. Met behulp van de ere-president van de prinseroad, Frans Bodelier, werden een drietal kandidaten naar voren gevraagd. Deze bleken echter alle drie niet de juiste. Uiteindelijk leidde het verhaal naar Theo Meijer, die nog in de zaal foto’s stond te maken. Theo kleedde zich snel om en werd hierna door zijn vriend en wethouder dhr. Hub Hodinius geïnstalleerd als nieuwe prins van de Woeësj-joepe. Ondertussen was ook de verkoop van de bloemen begonnen en al snel werd duidelijk dat Erna Smeets de meeste bloemen gekregen had. Zij werd dan ook door ex-Blommekunningin Daisy geïnstalleerd als nieuwe Blommekunningin van de Woeësj-joepe. Uiteindelijk was het de beurt aan de Durpsjonge om met hun nieuwe schlager “Hei Zunt Vier Da” de avond te sluiten. Het was nog lang onrustig in party-centrum Oud Simpelveld en gingen Theo I en Erna de Simpelveldse carnavalisten nog in de late uurtjes voor. Theo en Erna behoeven allebei geen introductie in de Simpelveldse carnavalswereld. Erna is al jarenlang lid van de Damesraad van elf en zij is zelfs ook prinses geweest in bij deze vereniging. Tevens is Erna lid van het damescomité van de W.N.K. Theo is in het verleden hofnar geweest bij de Raad van Elf van de Woeësj-joepe en hij is nu ook nog lid van vele andere Simpelveldse verenigingen. Wij noemen onder andere de T.A.C., de S.P.S. en wielerclub Berg-op. Zo kunt u zien dat beide hoogheden mensen zijn die midden in de Simpelveldse samenleving staan. En die wij met een gerust hart de Simpelveldse carnavalskar kunnen laten trekken.

Theo-IFoto met dank aan Foto Kaldenbach.