Nieuws van CV Woeesj-joepe

Prinse-blommebal 2018

Nu Kerstmis en Oud en Nieuw achter ons liggen, kijken wij graag vooruit naar komende zaterdag (6 januari aanstaande) want dan maken wij ons op voor de bekendmaking van de nieuwe prins en bloemenkoningin van CV Woeësj-joepe. Deze proclamatie vindt plaats tijdens het Prinse-Blommebal, dat ook dit jaar weer wordt gehouden in Partycentrum Oud Zumpelveld.

De avond zal om 20.11 uur starten en wordt officieel geopend door ons Tanzmarieche Jana Bleijlevens. Ook daarna blijven wij in de danssfeer, want de meiden van Magic Rhythm laten met alle plezier hun nieuwe dans zien aan het aanwezige publiek.

Voordat wij vol enthousiasme onze nieuwe hoogheden bekend zullen maken is het natuurlijk traditie om eerst afscheid te nemen van onze regerende hoogheden Robin I en bloemenkoningin Lianne. Zij zijn carnavalvierend Zumpelveld op een voortreffelijke wijze voorgegaan en wij kijken dan ook met veel plezier terug op hun regeringsjaar. Bedankt voor het hele fijne carnavalsseizoen! Robin zal vervolgens worden opgenomen in de gelederen van d’r Prinse-road Zumpelveld en Lianne zal terugkeren bij haar dames van de Auw Wiever.

Nadat onze hoogheden officieel ontdaan zijn van hun waardigheden is het woord aan een artiest uit het Limburgse. D’r Pee zal de zaal opwarmen met zijn Limburgse en Kölsche liederen

Na zijn optreden wordt de zaal vervolgens in gereedheid gebracht voor de proclamatie van de nieuwe prins en bloemenkoningin.

De proclamatie van beide hoogheden zal nagenoeg gezamenlijk gebeuren en het belooft een spetterende en vernieuwende proclamatie te worden waar nog lang over gesproken zal worden.

Nadat beide hoogheden namens B & W door wethouder Dhr Thijs Gulpen zijn geïnstalleerd, is het woord aan onze winnende schlager 2017/2018. Dit zijn de jongens van Sjuppe 5 met hun nummer “Vier hant de boks aa”.

Naast de winnende schlager zal deze jonge “boyband” ook nog voor een verrassing zorgen…….

De muzikale omlijsting van deze avond is in handen van DJ Rick, die tot in de laatste uurtjes zal zorgen voor “onvervalstje Zumpelvelder vastelaovend”.

Wij zien jullie daarom graag terug op 6 januari aanstaande in Partycentrum Oud Zumpelveld.

 

Sjpringmiddeg mit proclamatie 2018

Komende zondag (7 januari) is het dan de beurt aan de carnavalvierende jeugd. Om 14.11 uur zal er worden gestart met de uitermate gezellige “Sjpringmiddeg”, eveneens in Partycentrum Oud Zumpelveld. DJ Rick zal zorgen voor de juiste muziek, zodat de aanwezige kinderen geen minuut stil hoeven te zitten. En tussen het springen, dansen en hossen door vinden er ook optredens plaats. De jongste groepen van de Magic Rhythm laten hun nieuwste dansen zien aan het aanwezige publiek. Het groepje Lisa, Femke, Lynn, Ties en Sarah maken net als het duo Froukje en Renske eveneens hun opwachting tijdens deze middag.

Het hoogtepunt van de middag is uiteraard de bekendmaking van de jeugdhoogheid of jeugdhoogheden voor het carnavalsseizoen 2018. Maar voordat het zover is, wordt er eerst afscheid genomen van de jeugdprins van 2017, namelijk Julian I (Cluistra). Julian is de carnavalvierende jeugd op een voortreffelijke manier voorgegaan. Een carnavalist in hart en nieren, die wij vast en zeker ooit nog als “grote” prins terug zullen gaan zien.

Hierna gaan wij ons opmaken voor de proclamatie van Julians opvolger(s). Na de bekendmaking zal wethouder Gulpen zorgen dat de nieuwe heerser(s) wordt/worden voorzien van de benodigde versierselen, zodat het nieuwe carnavalsseizoen met een compleet drei/viergestrin van start kan gaan. Uiteraard is deze middag niet compleet zonder een optreden van de winnende schlager. Dit zijn de jongens van Sjuppe 5 met hun nummer “Vier hant de boks aa”.

Ook zal er net als voorgaande jaren het “Woeësj-juupke” worden uitgereikt. Dit gaat net als voorgaande jaren naar een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de jeugdcarnaval in het bijzonder.

Tijdens deze middag hopen wij heel veel kinderen samen met hun ouders te mogen begroeten. Carnaval is tenslotte een feest voor jong en oud en wij zullen er samen een fantastische middag van gaan maken.