Jeugdprins Daan I (Huits) en jeugdprinses Froukje I (Wiggerman)

Een dag later, op zondag 7 januari, zijn in een goed gevuld Partycentrum Oud Zumpelveld Daan Huits en Froukje Wiggerman uitgeroepen tot jeugdprinsenpaar van de Woeësj-juupkes tijdens een oergezellige “Sjpringmiddeg”. Maar voordat het zover was, werd eerst nog afscheid genomen van de jeugdprins van 2017, namelijk Julian Cluistra. Julian is het afgelopen jaar op een voortreffelijke wijze zijn jeugdige onderdanen voorgegaan en wij willen hem en zijn familie daarom ook heel erg bedanken voor het fantastische carnavalsseizoen!

Nadat Julian van zijn waardigheden was ontdaan, werd alles in gereedheid gebracht voor de proclamatie van de nieuwe jeugdhoogheid of jeugdhoogheden. Want tot dan was nog niet bekend of het een paartje of jeugdprins(es) zou worden.

Na een spectaculaire proclamatie kwamen Daan I (Huits) en Froukje I (Wiggerman) als kersvers jeugdprinsenpaar voor het jaar 2018 tevoorschijn. Vervolgens werden zij door wethouder Thijs Gulpen voorzien van alle versierselen, waarna het feest voor beide hooglustigheden kon gaan beginnen.

Daan is 12 jaar, woonachtig op de Huls 8 en Jamarstraat 6 en is in het verleden lid geweest van de jeugdraad van elf. Hij zit op de Vrije School in Heerlen en speelt in zijn vrije tijd graag gitaar. Ook is hij fervent gewichtheffer bij Helios en is met zijn BMX geregeld te vinden op Kaldenborn.

Froukje is eveneens 12 jaar en woonachtig in de Panniserweide 7. Zij zit op BS de Meridiaan in groep 7/8 bij juf Manon en meester Jos. Verder speelt zij fanatiek voetbal bij het meisjesteam van SV Simpelveld en is een groot fan van Roda JC. Ook zingt zij graag en in die hoedanigheid treedt zij geregeld op samen met haar vriendin Renske op tijdens carnavalszittingen. En mocht zij nog vragen hebben over haar rol als jeugdprinses kan zij altijd terecht bij haar broer Joes, want in 2013 mocht hij als jeugdprins een jaar lang (samen met jeugdprinses Jill) regeren over de Woeësj-juupkes.

Nu alle hoogheden bekend zijn, gaan wij er met de hele Woeësj-joepefamilie en knallend seizoen van maken, waarbij het motto “SJPASS IS TROEF” uiteraard ons uitgangspunt zal zijn.