Prins Mischa I (Nelis) en bloemenkoningin Sharon (Spronck)

Op zaterdag 6 januari zijn tijdens een oergezellig en zeer drukbezocht Prinse-Blommebal Mischa Nelis en Sharon Spronck uitgeroepen tot prins en bloemenkoningin van CV Woeësj-joepe. Maar voordat het zover was en bekend werd wie de nieuwe heersers van het “Woeësj-joeperiech” zouden worden, stond het aanwezige publiek nog een avondvullend programma te wachten. Een programma dat ook dit jaar werd ingeleid door ons tanzmarieche Jana Bleijlevens. Zij bracht alweer een schitterende dans op de planken.

Direct nadat Jana het podium had verlaten, nam Dans- en Showgroep Magic Rythm het stokje over en deze dames zorgden eveneens voor een spetterend optreden.

Vervolgens was het moment aangebroken om afscheid te gaan nemen van onze prins en bloemenkoningin van het jaar 2017, namelijk Robin I Scheijen en Lianne Valkenberg. Jeugdprins Julian I en prinsenpap John Scheijen hadden de eer om beide hoogheden te ontdoen van hun waardigheden. Op dat moment stonden de Woeësj-Joepe voor een kort moment zonder prins en bloemenkoningin.

Deze twee carnavalsvrienden hoeven wij geen moment te missen, want ex-prins Robin I werd direct na zijn aftreden opgenomen in d’r Prinse-Road Zumpelveld. President Jos Vaessen nam deze taak voor zijn rekening en nam Robin op gepaste wijze op in hun gelederen.

Ook Lianne zal uiteraard nog regelmatig te zien zijn in de Simpelveldse carnaval, want zij sluit weer aan bij de Auw Wiever.

Als intermezzo, voordat de nieuwe hoogheden werden geproclameerd, was het woord aan “d’r Pé’ . Hij kreeg de zaal helemaal op zijn kop met Kölsche en Limburgse liederen.

Rond de klok van 22:45 uur ging de langverwachte proclamatie van start. Met luide klanken van ACDC, de songs van Rocky Balbao en veel licht- en geluidseffecten werd prins Mischa I (Nelis) als nieuwe hoogheid van de Woeësj-Joepe uitgeroepen.

Zoals de film van Rocky ons allemaal herinnert, vindt hij steevast Adrian aan zijn zijde. En net zoals Adrian bij Rocky hoort, hoort de bloemenkoningin bij de prins. Een ogenblik later werd daarom Sharon Spronck tot bloemenkoningin uitgeroepen, zodat prins en bloemenkoningin eindelijk samen hun regeringsjaar konden inluiden.

Dhr. Thijs Gulpen, Wethouder van de Gemeente Simpelveld, nam vervolgens de taak op zich om beide hoogheden te voorzien van hun waardigheden en te installeren als nieuwe prins en bloemenkoningin.

Onze prins, die de komende weken gaat regeren als Mischa I, is een carnavalist in hart en nieren. Veel mensen zullen hem kennen van het met carnaval uitbundig versierde huis aan het Dr. Poelsplein. Tijdens carnaval is hij veelal verkleed als Herr Flick, Meneer de Uil of Schreck in het Simpelveldse feestgedruis te vinden. Zijn vrouw Myrna sloeg hij aan de haak tijdens carnaval en 25 jaar later vormen ze samen met hun dochtertjes Lieske, Lena en Neske een zeer carnavalistisch getint gezin, want de drie meiden zitten allen bij de jeugdraad van de Woeësj-juupkes.

Als klein jongetje droomde Mischa er al van om prins te zijn en deze droom is voor hem werkelijkheid geworden. En hoewel hij niet in Simpelveld is geboren, is hij 14 jaar geleden in Simpelveld thuisgekomen.

Mischa is in het dagelijks leven natuurkundige en werkt bij Philips aan medische apparatuur. Maar Philips zal even pas op plaats moeten maken, want eerst wil hij de komende weken een supercarnaval samen met alle Woeësj-Joepe beleven.

Bloemenkoningin Sharon woont in de Romeinenstraat samen met haar ouders Hub en Marij, broertje Bryan en zusje Demi. Ze werkt in het dagelijks leven bij C&O Travel in Kerkrade. Ook in het verenigingsleven van Simpelveld is Sharon actief. Sinds een aantal jaar is ze leidster van de Welpen bij Scouting St. Lucia.

Carnaval vieren is haar met de paplepel ingegoten. Vanaf kleins af aan gaat ze met haar ouders mee met de Doebele Forto. Ze is trouw lid van deze mooie vereniging en speelt in die hoedanigheid op de trompet.

Nadat het officiële gedeelte werd afgesloten, was het slotakkoord voor “Sjuppe 5” met hun slager “Vier hant de boks aa”. Vervolgens werd de avond voortgezet door DJ Rick, waarna er nog tot in de kleine uurtjes werd doorgefeest.