Bezoek Blauw Sjuut in Simpelveld

Op maandag 5 februari zal de “Heëlensje Blau Sjuut” traditioneel weer uitvaren om de “Vastelaovend” in Limburg aan te kondigen. Ook dit jaar zullen ze vele plaatsen in het Limburgse, Duitse en Belgische land aandoen. Een van de eerste plaatsen waar zij traditiegetrouw zullen aanmeren is ons eigen Simpelveld. Rond de klok van 14.45 uur komen zij de Simpelveldse “wateren” binnengevaren, waarna zij een uur in het gemeentehuis van Simpelveld zullen vertoeven. Zij zullen door de drie carnavalsverenigingen uit de gemeente en het gemeentebestuur worden ontvangen, waarna er traditiegetrouw een hoop “kolder en kwatsch” zal worden uitgehaald door de bemanning. Nadat de Sjuut is vertrokken, zal er in Partycentrum Oud Zumpelveld een gezellige afterparty gaan plaatsvinden, waar zowel CV Woeësj-joepe, BVV Kalk aan de Books-KE en CV de Bergböck inclusief hun hoogheden aanwezig zullen zijn.