Woeësj-joepe nieuws: Programma dolle dagen

Nog een aantal nachtjes slapen en dan staan voor menig carnavalist de mooiste dagen van het jaar voor de deur. Hieronder volgt het complete programma, dat officieel op vrijdag 9 februari van start zal gaan.

Vrijdag 9 februari, sleuteloverdracht en Auw Wiever- / Auw Mentjesbal

Op vrijdag 9 februari zal om 19.11 uur het startschot worden gegeven voor de dolle carnavalsdagen. De prinsen van zowel Simpelveld, Bocholtz als de Huls ontvangen van burgemeester Richard de Boer de sleutel van hun dorp en zullen vanaf dan de rol van de burgervader “overnemen”. Ook zullen er een aantal optredens volgen. Zelfs het college van B & W heeft ondanks hun drukke agenda’s toch nog plek weten te vinden om een lied in te studeren, wat zij uiteraard op deze avond zullen laten horen. Na deze plichtplegingen zullen de Auw Wiever het Auw Wiever- / Auw Mentjesbal officieel openen. Dit zal rond de klok van 20.33 uur gaan plaatsvinden. Vervolgens zal er worden uitgeweken naar de verschillende cafés in Simpelveld, waar DJ’s klaarstaan om te zorgen voor de juiste carnavalssfeer (DJ Flügel in Oud Zumpelveld, DJ Rick in BijMaxime). Om 00.00 uur gaat in Oud Zumpelveld het demasqué plaatsvinden, zodat we eindelijk kunnen zien wie er her en der achter de verschillende maskers verscholen zit.

 

Zaterdag 10 februari, kinderoptocht en Lempkesoptocht

Op deze dag zal bij Bredeschool de Klimpaal traditioneel het kindercarnaval worden geopend, gevolgd door een bonte kinderoptocht. Deze optocht zal om 12.33 uur starten en de volgende route afleggen: Scheelenstraat – Dr. Ottenstraat – Stampstraat – Dr. Poelsplein – rotonde – Markt – Marktstraat – Kloosterplein – Kloosterstraat – Vroenhofstraat – Irmstraat. De ontbinding vindt plaats in de Irmstraat, voor Jeugdcentrum de Toekomst. Hierna zal er tot 16.33 uur worden nagefeest samen met de jeugdhoogheden van de Huls en Simpelveld. De muzikale invulling zal worden verzorgd door DJ Frank.
Inschrijven kan nog steeds door te mailen naar moc.l1532206100iamto1532206100h@dgu1532206100ejlmr1532206100.
’s Avonds zullen dan de lichten worden gedoofd, want dan zal de vierde Lempkesoptocht in de geschiedenis van het Simpelveldse carnaval plaats gaan vinden. Vanaf 19.11 uur begint de tocht. De straatverlichting gaat op het parcours uit en er zal op diverse plekken voor extra sfeer gezorgd worden. Dit belooft dus wederom een spektakelstuk te worden en zeker de moeite waard om naar te komen kijken.
De Lempkesoptocht trekt langs deze straten: Stampstraat-Dr. Ottenstraat-Irmstraat-Panneslagerstraat-Dr.Poelsplein-rotonde-Dorpstraat-Pastoriestraat-Vroenhofstraat-Kloosterstraat-Kloosterplein-Marktstraat-Markt-Einde
Opstellen is vanaf 18.00 uur in de Brandstraat en Hennebergstraat. Na afloop zal er uitgebreid worden nagefeest in de Simpelveldse cafés.

 

Zondag 12 februari, Grote Optocht

De “Koninginnerit” van “d’r Zumpelvelder vastelaovend” vindt plaats op zondag 12 februari, want dan trekt de “Grote Optocht” door de straten van Simpelveld.

De optochtroute is als volgt (!!!let op, deze is gewijzigd t.ov. voorgaande jaren!!!):
Stampstraat – Panneslagerstraat– Irmstraat – Nieuwe Gaasstraat – Stationstraat –Oranjeplein – Schilterstraat – Schiffelderstraat – Kloosterstraat – Vroenhofstraat –Pastoriestraat – Dorpstraat – Markt/Marktstraat/Kloosterplein-Ontbinding

De optocht vertrekt om 14.11 uur. Het defilé wordt gehouden bij d’r Klooneman/ Bij Maxime.
Ook dit belooft weer mooie en grote optocht te worden. Voor het echter zover is volgen nog enkele mededelingen van “huishoudelijke aard”:
Voor kleine groepen (tot 8 personen), duo’s en Einzelgänger die meegaan met de Grote Optocht van zondag is aanmelden vooraf niet nodig. Dat kan namelijk op de dag zelf. Voor aanvang van de optocht kun je hiervoor vanaf 12:00 uur terecht in Partycentrum Oud Zumpelveld in Irmstraat 23.
Opstellen voor groepen kan vanaf 13.00 uur in de Brandstraat/Hennebergstraat. De afdelingen van CV Woeësj-joepe stellen zich op in de Stampstraat vanaf Hennebergstraat tot aan de St. Remigiusstraat.
Belangrijk: Voor een goede doorgang en geen verkeershinder is het belangrijk dat de straten waar de optochten door zullen trekken zeker autovrij zijn voor en tijdens de optochten.

Daarom is in de volgende straten een tijdelijke verkeersmaatregel (parkeerverbod) van kracht voor zowel de zaterdagavond als de zondag: Brandstraat, Hennebergstraat, Stampstraat, Vroenhofstraat, Stationsstraat en Markt. Wij verzoeken bewoners langs de opstel- en optochtroute geen auto’s langs de route te parkeren. Maak zoveel mogelijk gebruik van uw eigen inrit of garage en probeer de weg vrij te houden. De deelnemers en toeschouwers zullen dit bijzonder waarderen. Belangrijke knelpunten worden tevens met borden of lint afgezet.
Wij verzoeken iedereen die met de auto naar Simpelveld komt om de optochten te kijken, deze elders in het dorp (los van de optochtroute) te parkeren. Wij danken alvast voor uw medewerking en begrip.
Dan nog een belangrijke mededeling voor wagens die worden voortgetrokken door een tractor, vrachtwagen of andere grote voertuigen zwaarder dan 3500 kg. Deze dienen aan weerzijden te worden begeleid door een persoon in een reflecterend hesje. Dit om toe te zien dat het publiek langs de kant voldoende afstand zal houden van de wagens. De personen die deze taak op zich nemen mogen niet onder invloed zijn van alcohol of verdovende middelen.
De uitslag van de mooiste Einzelgänger van de Grote Optocht zal dit jaar bekend gemaakt worden omstreeks 17.30 uur afwisselend in Café/Partycentrum Oud Simpelveld, BijMaxime en Jeugdcentrum de Toekomst.
Wij wensen alle hoogheden, deelnemers en toeschouwers een geweldige en kleurrijke optocht toe!
 
Maandag 12 februari, Troevebal

Als vervolg op het zeer succesvolle Kappebal en Vlüggebal van de vorige twee seizoenen, organiseren de Woeësj-joepe op carnavalsmaandag 12 februari in Partycentrum Oud Zumpelveld om 20:11 uur wederom een bal. In het kader van ons motto ‘Sjpass is troef’ mogen we met trots het Troevebal presenteren
We nodigen iedere carnavalist uit Simpelveld en omstreken uit om dit bal met ons mee te beleven.
Het is de bedoeling dat op deze gratis toegankelijke avond zoveel mogelijk carnavalisten met originele uitvoeringen op ons thema de avond bezoeken. Om dit nog een beetje te stimuleren zullen we ook dit jaar hier een wedstrijd aan koppelen.
We hebben een vijftal categorieën bedacht: “t groeëtste zouwaos”, “de sjunste dame”, “d’r sjtaatste kunning”, “’t leefste hätsje” en “d’r joligste joker”.
We zijn ervan overtuigd dat iedereen creatief aan de slag gaat en met de meest gekke, bijzondere en speciale creaties in de zaal zal verschijnen.
De jury zal gedurende de avond de creaties bekijken, bewonderen en besnuffelen. Rond 23:00 uur zal de jury dan met haar oordeel komen. Voor de winnaars in alle vijf categorieën liggen er prijzen in het verschiet. 
De muzikale omlijsting is in handen van DJ Frank en hij zal de carnavalisten met zijn uitgebreide repertoire aan sjtimmungs- en carnavalsmuziek aan het zingen, springen en hossen krijgen. 
Voor velen zal dit Troevebal de after-party van de optochten in Bocholtz en de Huls zijn. We rekenen erop om jullie allemaal weer te kunnen begroeten op ons bal en ons motto eer aan te doen, door met zijn allen te zorgen voor een hoop “SJPASS en plezeer.”

 

Dinsdag 13 februari, Kloonetreffe

Ook op de (helaas) laatste carnavalsdag zullen we er met zijn allen een gezellige en knallende dag van maken. Om 15.11 uur zal bij d’r Kloonemaan door d’r Doebele Forto het startschot worden gegeven voor het Kloonetreffe, waarna een rondgang langs de Simpelveldse cafés zal volgen. Om 23.33 uur zal “d’r vastelaovend” worden afgesloten middels het traditionele “d’r Kloon Begrave”. Voor onze prins Mischa I is dan het moment aangebroken om samen met bloemenkoningin Sharon, jeugdprins Daan I en jeugdprinses Froukje I de voor hen onvergetelijke carnaval 2018 op een waardige manier af te sluiten.