Frans Ederveen Gala-ordedrager 2019

Maandag 21 januari j.l., tijdens een uitverkocht Galabal, ontving dhr. Frans Ederveen uit handen van president Jos Vaessen van d’r Prinse-road Zumpelveld de Gala-orde 2019. Na het zeer uitgebreide Laudatio kreeg hij dan ook terecht een spetterend ovationeel applaus. Trots als een pauw genoot hij samen met zijn echtgenote Anita van dit voor hem speciale en onvergetelijke moment.

Onze kersverse Gala-ordedrager is zeker geen onbekende in het Simpelveldse verenigingsleven, maar ook daarbuiten. Gezien de lange lijst aan verdiensten die Jos Vaessen opsomde tijdens het laudatio, zullen we deze niet allen opnemen in dit artikel, maar een greep nemen uit zijn werkzaamheden voor verschillende verenigingen. Waar Frans vooral bekend om staat, is zijn presentatietalent. Bij vele verenigingen en festiviteiten nam en neemt hij de taak van spreekstalmeester op zich. Dat deed hij telkens op de voor hem kenmerkende wijze: krachtig en vol overgave. Hij heeft tal van carnavalsavonden en -middagen gepresenteerd, waaronder de carnavalsmiddag van de WOZL, de “Bocheser Schlager Arena”, de Grote Optocht op carnavalszondag, “D’r Kloonedisco” op carnavalsdinsdag en de receptie van d’r Prinse-road Zumpelveld tijdens hun 5 x 11 jarig jubileum.

Ook tijdens andere evenementen nam hij de microfoon maar al te graag ter hand, zoals de “Dikke bandenrace” voorafgaand aan de Drielandenomloop en het Gala Proms concert van de mandolinevereniging Soriento. En tijdens het komende 100-jarig jubileum van SV Simpelveld zal hij fungeren als gastheer. Een leuke bijkomstigheid is dat Frans dan tevens zijn 25-jarig jubileum bij diezelfde vereniging mag vieren.

Frans heeft zich verder op meerdere manieren enorm ingezet voor de verenigingen in de omgeving. Zo is hij van 1997 tot 2008 lid geweest van de Raad van 11 van CV Woeësj-joepe, waar hij vanaf 1998 tevens de rol van president heeft vervuld. De prinsen die onder zijn presidentschap hebben geregeerd, spreken nu nog vol lof over de toewijding en betrokkenheid van Frans in dat betreffende jaar.

Voor de plaatselijke voetbalclub, SV Simpelveld, heeft hij eveneens enorm veel betekend. Als trainer van diverse jeugdteams ging Frans voorop in de strijd en bracht zijn nimmer aflatende mentaliteit over op zijn spelers. Hij was verder de eerste trainer van het damesteam van de SV. En de trainersrol heeft hij ook vervuld tijdens diverse jeugdkampen van SV Simpelveld. Verder heeft hij zowel als trainer en als staflid tijdens diverse KNVB-jeugdkampen een rol vervuld.

Zoals al eerder genoemd, is bovenstaand een greep uit zijn vele verdiensten. Daarom is de Gala-orde 2019 een meer dan terechte onderscheiding voor deze bijzondere man. Frans zal tijdens de receptie op 3 februari a.s. nogmaals in het zonnetje worden gezet, samen met de hoogheden van CV Woeës-joepe. De receptie begint om 14.11 uur en wordt gehouden in BijMaxime.

Wij feliciteren Frans nogmaals met de Gala-orde 2019 en wensen hem samen met zijn vrouw Anita en zoon Brian een onvergetelijk carnavalsseizoen toe. Frans bedankt!!!