Prins Michel II (Franssen) en bloemenkoninging Aggie (Bonten) nieuwe hoogheden van CV Woeësj-joepe

Hoogheden CV Woeësj-joepe 2020 : Prins Michel II (Franssen) en Bloemenkoningin Aggie (Bonten)

Op 4 januari 2020 stond het traditionele Prinse-Blommebal op de agenda van CV Woeësj-Joepe. De opening van deze avond werd traditioneel verzorgd door Patrick Leclaire, president van de Raad van Elf. Aansluitend zorgde dansmarieke Evi Schreurs (dochter van inmiddels oud Bloemenkoninging Michelle) ervoor dat het aanwezige publiek in de juiste stemming werd gebracht. Hierna was het de beurt aan dansgroep Magic Rhythm om de zaal te laten genieten van hun act.
Alvorens de nieuwe hoogheden te presenteren, moest natuurlijk eerst afscheid genomen worden van de nog regerende hoogheden van het jaar 2019, Prins Joni I en Blommekunnigin Michelle.
Wat heeft carnavalsvierend Zumpelveld mogen genieten van dit voortreffelijke prinsenpaar.
Na zijn afscheid is Joni opgenomen in de gelederen van de Raad van Elf, terwijl Michelle weer toetrad tot haar Doebele Forto.

Nadat DJ Frank de zaal had laten genieten van zijn kunsten, werd alles in gereedheid gebracht voor de proclamatie van de hoogheden voor het jaar 2020.
In een verduisterde zaal werd onder begeleiding van enkele vlaggendragers en het nummer “Carnaval de Paris”, de nieuwe prins, die nog verscholen zat onder een Venezolaans masker, richting de bühne gebracht.
Na enkele minuten werd de spanning doorbroken en werd het duidelijk dat voor het nieuwe carnavalsjaar 2020 de nieuwe Prins Michel II (Franssen) gaat heten.
Het duo was tot dan toe nog niet compleet. De gordijnen werden dichtgetrokken en al snel klonken de trompetklanken van het liedje ”Eemoal in t leave ins blommekunnigin tse ziee”.
Het gordijn ging open en zoals al door velen in de zaal werd verwacht , werd dit deuntje gespeeld door de nieuwe Bloemenkoningin Aggie (Bonten) en werd ook zij gepresenteerd aan het publiek.

Prins Michel II:

Prins Michel is op 22 juni 1990 geboren in Heerlen. Tot zijn grote spijt staat dit ook zo in zijn paspoort, want hij is een rasechte Zumpevelder jong.
Dat hij ooit prins zou worden is voor velen best een verrassing, maar doordat hij meerdere malen van dichtbij zag hoe het mooi het is om als Hoegheed door de vasteloavend te gaan, wilde hij dit toch een keer zelf beleven.
Zijn familie is zeker geen onbekende in de Zumpevelder Vasteloavend. Samen met zijn ouders Jacques en Truus en zus Martina, maken zij al jaren deel uit van het muziekgezelschap D’r Doebele Forto.
In het dagelijks leven is Michel Data-analist bij Obvion in Heerlen.
Zijn grootste passie is reizen en heeft reeds al heel wat prachtige plekken op de aardbol gezien. Verder speelt hij actief Squash en geniet ook intens van wieler- en voetbalwedstrijden op TV. Wekelijks is hij een graag geziene gast in café Pelt, wanneer hij samen met Aggie en vrienden zit te quizzen.

Bloemenkoningin Aggie:

Bloemenkoningin Aggie is in 1980 geboren in Heerlen. Samen met haar broer Michel is ze opgegroeid in Zumpelveld. Carnaval vieren is haar met de paplepel ingegoten. Haar ouders Annemie en Wiel zijn al jaren lid van het muziekgezelschap D’r Doebele Forto, waar Aggie zelf ook de trompet bespeeld en tevens een bestuursfunctie bekleedt. In het dagelijks leven werkt Aggie als gezondheidspsycholoog en teamleider ouderenzorg bij Lionarons-GGZ. Daarnaast reist en sport ze graag en is ze, net als Michel, wekelijks te vinden in café Pelt om deel te nemen aan de pubquiz.
Aggie is een sportief type: Ze doet aan spinning, fitness en in de zomer is ze vaak te vinden op de racefiets, waar ze ook regelmatig de Franse Alpen mee trotseert.
Indien ze dan nog tijd over heeft, zie je haar ook regelmatig in bioscopen, festivals en overal waar het gezellig en feest is.
Beide hoogheden hebben er in ieder geval enorm zin in om er samen met hun onderdanen een geweldig carnavalsfeest van te maken.

Foto’s met dank aan Foto Kaldenbach