Gala-ordedrager 2020 Leon Vliegen

Op maandag 20 januari, tijdens het 55ste Galabal van d’r Prinse-road Zumpelveld, is dhr. Leon Vliegen verkozen tot Gala-ordedrager voor het jaar 2020. De kersverse Gala-ordedrager is 54 jaar, getrouwd met Brigitte en vader van Luc en Max.
Hij ontving deze eervolle onderscheiding onder toeziend oog van een uitverkochte zaal in Partycentrum Oud Zumpelveld. Na een uitgebreid laudatio, ontving hij uit handen van Jos Vaessen deze welverdiende orde. Aan het applaus uit de zaal te horen, werd meer dan duidelijk dat wij ook dit jaar weer een juiste keuze hebben gemaakt.
Zowel in als buiten de carnavalswereld heeft Leon zich ingezet voor diverse verenigingen en activiteiten, waarbij hij vooral bekend stond en staat om zijn enthousiasme, toewijding en inzet.
De meeste mensen zullen hem kennen als een van de leden van het kolderieke trio “De Naatsbrackeleare”, waarmee hij vanaf eind jaren ’80 furore maakte. Met deze groep heeft hij meerdere keren de winnende sjlager mogen presenteren. Ook op de Volkszietsong en Kingerzietsong waren zij graag geziene gasten met hun kolderieke en originele acts.
Daarnaast is Leon zeer betrokken en actief geweest voor het jeugdwerk in Simpelveld. Hij was jarenlang jeugdleider bij SV Simpelveld, coördinator van de communievoorbereidingen en is twee keer als begeleider mee geweest tijdens de schoolverlatersdagen van BS de Meridiaan op Ameland.
Als voorzitter van de Stichting Jeugdcentrum heeft hij actief meegewerkt aan diverse activiteiten en evenementen, zoals de tienerclubs, jeugddisco’s en talentenshows. Ook was hij één van de grondleggers en organisatoren van het alom bekende “Limburgs Kampioenschap Klumpkes Werpe”, dat op de dag van vandaag nog steeds wordt georganiseerd en een zeer geliefd evenement is bij de carnavalsverenigingen in de omgeving.
Een aantal jaar geleden is Leon gestart met mede-organiseren van carnavalsconcerten en -revues, in samenwerking met harmonie St. Caecilia. Deze samenwerking heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij een aantal jaar geleden is gevraagd om het voorzitterschap van de harmonie op zich te nemen. Dit heeft hij dan ook vijf jaar lang met veel passie en toewijding gedaan.
Op dit moment is hij samen met zijn maten Wim Crutzen en Harrie Trines druk bezig met het organiseren van een cabaretvoorstelling, die op 3 en 4 april wordt gehouden in theater de Klimboom, met als titel “Ut betste is d’r van aaf”.
Gezien zijn lijst van verdiensten hebben wij ook dit jaar weer een meer dan terechte Gala-ordedrager in ons midden.
Wij wensen Leon, zijn echtgenote Brigitte en hun beide zoons nogmaals van harte proficiat. De komende weken zullen wij er met de familie Vliegen en de gehele Woeësj-joepefamilie een knallend feest van gaan maken.
En voor diegenen die hun felicitaties aan de kersverse Gala-ordedrager willen overbrengen, op zondag 16 februari a.s. zal hij samen met echtgenote Brigitte en natuurlijk ook de hoogheden van de CV Woëesj-joepe plaatsnemen aan de receptietafel, tijdens de receptie in de zaal van BijMaxime (Vroenhofstraat 1, Simpelveld).