De nieuwe jeugdhoogheden van CV Woeësj-joepe

Jeugdprins Cas I (Werrij)

Jeugdprins Cas Werrij is 11 jaar en woont samen met zijn vader Marcel, moeder Mariska en broertje Floris in het Hulsveld. 

Cas en zijn familieleden zijn al jarenlang actief lid van de Tennis- en Padelvereniging Simpelveld, waar ze met plezier heel wat uren op en naast de baan doorbrengen. Daarnaast speelt Cas meerdere keren per week fanatiek hockey bij HC Nova. In zijn vrije tijd is hij het liefst thuis om te kunnen knuffelen met zijn honden, Noa en Elvis. Hij houdt van puzzelen, gamen en zwemmen, maar ook helpt hij zowel bij opa Hub en oma Yvonne als ook bij papa en mama graag mee met werken in de tuin!  

Al op jonge leeftijd trok Cas voor het eerst mee in de optocht. Kerkrade, Kerkrade-West, Landgraaf, Heerlen en Simpelveld; hij legde heel wat kilometers af in de kinderwagen, op de loopfiets, op een wagen of te voet. Vorig jaar maakte hij mama al gek dat hij graag schoolprins wilde worden, maar de verrassing was nóg groter toen hij hoorde dat hij dit jaar samen met Evi hét jeugdprinsenpaar van Simpelveld mag zijn.  

Bij het horen van het liedje ‘Polka, polka, polka’ kan hij niet meer stil blijven staan en hij heeft er zin in om er een mooi feest van te maken! 

 

Jeugdprinses Evi I (Schreurs)

Evi is 10 jaar oud en zit samen met Jeugdprins Cas I bij meester Ben in groep 7 van BS de Meridiaan. Carnaval vieren is haar met de paplepel ingegeven. Samen met opa Rudy en oma Karin, die al jaren lid zijn van D’r Doebele Forto doet zij het liefst tijdens elk evenement als laatste het licht uit. Zelf is zij inmiddels ook al een aantal jaren actief in de Zumpelvelder vastelaovend, als Dansmarieke van CV de Woeësj-joepe. Waar ze met veel plezier inmiddels al menig zitting heeft geopend. Evi is als Dansmarieke begonnen in 2019, het jaar dat mama Michelle als bloemenkoningin regeerde over de Woeësj-joepe. Samen met mama maakte ze er toen een super carnavalsseizoen van. Evi kennende zal ze dat dit jaar zeker willen overtreffen! Evi zit doordeweeks ook niet stil: op dinsdag en zaterdag gaat ze turnen bij WNK en op de vrije turnzaterdagen gaat ze graag naar de opkomst van de scouts, bij Scouting St. Lucia. Verder danst en zingt ze de hele dag door haar huis aan de Irmstraat 76 waar ze samen met papa Joep, mama Michelle, en haar zusjes Lotte en Tess woont. Als er hierna nog tijd over is vind je haar aan haar bureau waar ze graag creatief bezig is. Dit carnavalsseizoen zet ze alles op een laag pitje voor een droom die werkelijkheid wordt: samen met Cas en de Woeësj-juupkes de carnavalvierende jeugd van Simpelveld voorgaan!!!!