Jo Scheeren de 69ste Galaordedrager

Tijdens een drukbezocht Galabal, dat voor de 57ste keer werd georganiseerd, is dhr. Jo Scheeren verkozen tot de 69ste Galaordedrager die Simpelveld rijk is. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zowel zijn oma (de eerste Galaordedraagster in de historie van d’r Prinse-road) en zijn vader.

Na lovende woorden van de president van d’r Prinse-road, Rutger van Dinther, ontving een trotse Jo deze bijzondere onderscheiding. Geflankeerd door zijn echtgenote Marjo en kinderen liet hij de zaal weten zeer trots te zijn dat hem deze eer ten deel is gevallen.

Jo is afkomstig uit een echt carnavalsnest vol met (oud)-hoogheden. Zijn zussen zijn respectievelijk bloemenkoningin en prinses geweest en zijn moeder Mia prinses van de inmiddels opgeheven Damesraad van 11. Vader Math is jarenlang voorzitter geweest van CV Woeësj-joepe en lid van de BCL en broer Huub maakte jarenlang deel uit van de Raad van 11. Als klap op de vuurpijl werd Jo, die niet geheel toevallig is geboren op Rosenmontag, in 1980 uitgeroepen tot prins van Simpelveld. Dat brengt een primeur met zich mee, want Jo is de eerste ex-prins die de Galaorde in ontvangst mag nemen. Na zijn prinsschap trad hij toe tot de gelederen van d’r Prinse-road, waar hij (met een kleine onderbreking) bijna 25 jaar lid van is geweest. In deze vereniging was hij vooral daar actief waar de handen uit de mouwen werden gestoken, zoals het bouwen van carnavalswagens en de podiums voor de diverse evenementen.

De vereniging waar Jo op dit moment nog zeer actief voor is, betreft K.S.V. Helios. Als voorzitter leidt hij succesvol deze mooie en wijd en zijd bekende vereniging. Dit doet hij met daadkracht, passie, maar vooral ook bescheidenheid. Ook hier steekt hij weer zijn handen uit de mouwen, als trainer van de fitness, maar ook tijdens het opbouwen van de zaal wanneer er wedstrijden plaatsvinden.

Er valt nog veel meer te schrijven over de verdiensten van Jo, dit zou er echter voor zorgen dat er een paar uur uitgetrokken moet worden om dit artikel te lezen. En dit rechtvaardigt dan ook de keuze voor deze bijzondere persoon. Een persoon die een voorbeeld mag zijn voor velen en laat zien dat verenigingen alleen maar succesvol kunnen zijn door mensen als Jo in hun gelederen.

Tijdens de receptie van zondag 4 februari zal Jo samen met zijn Marjo dan ook aansluiten bij de hoogheden. Deze vindt vanaf 15.11 uur plaats in BijMaxime en iedereen die zijn felicitaties wil uitbrengen aan onze kersverse Galaordedrager, is van harte welkom.