Funs Raijmakers Gala-ordedrager 2018

Maandag 22 januari j.l., tijdens een uitverkocht Galabal, ontving dhr. Funs Raijmakers uit handen van president Jos Vaessen van d’r Prinse-road Zumpelveld de Gala-orde 2018. Na het zeer uitgebreide Laudatio kreeg hij dan ook terecht een spetterend ovationeel applaus. Trots als een pauw genoot hij samen met zijn echtgenote Tiny van dit voor hem speciale en onvergetelijke moment.

Onze Gala-ordedrager is geboren op 15 november 1949 en woonachtig is Simpelveld. Zijn hobby’s zijn fietsen, wandelen, het luisteren naar muziek van met name James last en natuurlijk het vele vrijwilligerswerk waar hij zich met ziel en zaligheid voor inzet. Vele verenigingen en instanties mogen zich daarom ook rijk rekenen met Funs in hun gelederen. Om een beeld te schetsen wat hij allemaal voor de gemeenschap heeft betekend en nog steeds betekent, volgt een overzicht van zijn werkzaamheden;  Penningmeester van de Stichting Gedachteniskapel van de Mijnwerkers (2012-2015), penningmeester (vanaf 2012) en vrijwilliger van Stichting Kapel Sterre der zee, penningmeester (vanaf 2006) en organisator activiteiten Stichting Promotie Simpelveld en de Schutterij St. George (commissie financiën bondschuttersfeest 2018). En dan natuurlijk SV Simpelveld niet te vergeten. Binnen deze vereniging heeft hij tal van functies bekleed, zoals bestuurslid (1984-2001, waarvan 14 jaar secretaris), kaderlid (vanaf 2001 tot heden), beheerder leden- en contributieadministratie (vanaf 1985), beheerder spelerspassen (2006-2016), elftalleider (2002-2017) en nog steeds een steun en toeverlaat bij werkzaamheden in en rondom de kantine.

Gezien deze zeer uitgebreide lijst van verdiensten een meer dan terechte onderscheiding voor deze bijzondere man. Komende zondag (28 januari) zal Funs samen met zijn echtgenote Tiny aanschuiven aan de receptietafel om dan samen met de prins, bloemenkoningin en jeugdhoogheden in het zonnetje te worden gezet. De receptie zal om 14.11 uur van start gaan in BijMaxime.