Jeugdprins Ryan I (Huppertz) en jeugdprinses Lieske I (Nelis)

Een dag later, op zondag 6 januari, zijn in een goed gevuld Partycentrum Oud Zumpelveld Ryan Huppertz en Lieske Nelis uitgeroepen tot jeugdprinsenpaar van de Woeësj-juupkes tijdens een oergezellige “Kingerzietsong”. Maar voordat het zover was, werd eerst nog afscheid genomen van het jeugdprinsenpaar van 2018, namelijk Froukje Wiggerman en Daan Huits. Zij zijn hun jeugdige onderdanen het afgelopen jaar op een voortreffelijke wijze voorgegaan en wij willen Froukje en Daan en hun families daarom ook heel erg bedanken voor het fantastische carnavalsseizoen!

Nadat Daan en Froukje van hun waardigheden waren ontdaan, werd alles in gereedheid gebracht voor de proclamatie van de nieuwe jeugdhoogheid of jeugdhoogheden. Want tot dan was nog niet bekend of het een paartje of jeugdprins(es) zou worden.

Na een spectaculaire proclamatie kwamen Ryan I (Huppertz) en Lieske I (Nelis) als kersvers jeugdprinsenpaar voor het jaar 2019 tevoorschijn. Vervolgens werden zij door wethouder Hub Hodinius voorzien van alle versierselen, waarna het feest voor beide hooglustigheden kon gaan beginnen.

Ryan is bijna 12 jaar (15 januari), woonachtig in de Prins Hendrikstraat 14 in Bocholtz en is een trouw lid van de jeugdraad van elf, waar hij geregeld als spreekstalmeester fungeert. Hij zit in groep 8b van BS de Meridiaan bij meester Arno en speelt in zijn vrije tijd graag op de X-Box. Ook is hij fervent voetballer bij SV Simpelveld in de JO-13 en een grote fan van Ajax.

Lieske is 10 jaar oud en woonachtig op het Dr. Poelsplein 31. Zij zit ook op BS de Meridiaan in groep 7b bij juf Manon en juffrouw Sandra. Net als Ryan, is Lieske ook lid van de jeugdraad van elf. Verder danst zij heel fanatiek bij de Magic Rhythm, is lid van scouting St. Lucia en een trouwe bezoeker van het tienerclubje. Lieske weet heel goed wat haar te wachten staat, want haar papa Mischa was vorig jaar prins van de Woeësj-joepe en zij heeft dus een heel goed voorbeeld gehad.

Nu alle hoogheden bekend zijn, gaan wij er met de hele Woeësj-joepefamilie en knallend seizoen van maken, op alle plekken waar er ook maar iets te doen is, onder het mom van “Hei brent de lamp”.

Foto met dank aan Foto Kaldenbach.