Prins Joni I (Seroo) en bloemenkoninging Michelle (Schreurs) nieuwe hoogheden van CV Woeësj-joepe

Op 5 januari 2019 stond het  Prinse-Blommebal op de agenda  van CV de Woeësj-joepe.  De opening van deze avond werd traditioneel verzorgd  door president Patrick Leclaire, waarna  aansluitend dansmarieke Jana  volgde. Hierna was het de beurt aan de meiden van Magic Rhythm met een mooie dans en zangeres Femke Philippens, die vanaf dit jaar weer op de solotoer is gegaan.
Alvorens de nieuwe hoogheden werden gepresenteerd, moest natuurlijk  eerst afscheid genomen worden van de nog regerende hoogheden van het jaar 2018, Prins Mischa I en Blommekunningin Sharon.
Wat heeft carnavalvierend Zumpelveld mogen genieten van dit voortreffelijke duo.
Na zijn afscheid werd ex-prins Mischa I opgenomen in de gelederen van Dr Prinse-road, terwijl Sharon weer toetrad tot haar Doebele Forto.

Alvorens te starten met de bekendmaking van de nieuwe hoogheden 2019, werd het woord gegeven aan het trio “Gaas” , gevolgd door de oudste jeugd van de Magic Rhythm.

Hierna vond dan het grote moment plaats, namelijk de proclamaties van de prins en bloemenkoningin.
In een  donkere zaal werd, onder begeleiding van de mysterieuze klanken van een lied van Mike Oldfield,  met een zoeklicht de zaal afgespeurd naar de nieuwe hoogheden.
Diverse kandidaten kwamen in de spotlights te staan, maar uiteindelijk belandde de spotlight op de bühne waar de prins en zijn bloemenkoningin, verstopt achter een wit masker, ongeduldig stonden te wachten.
President Patrick Leclaire verzocht de hoogheden vervolgens om hun maskers af te nemen en zich te presenteren aan het publiek.

Het eerste masker ging af en Prins Joni I (Seroo) presenteerde zich als nieuwe prins van CV Woeës-Joepe 2019, waarna vervolgens het tweede masker verdween en Michelle (Schreurs) zich bekend maakte als de nieuwe bloemenkoning voor het jaar 2019.

Prins Joni I is op 10 november 1999 geboren in Heerlen. Het scheelde maar enkele uren, anders zou hij op de 11e van de 11e zijn geboren.
Dat hij ooit prins zou worden is misschien niet geheel toevallig. Zijn ouders, Patricia en Sjaak, hebben elkaar ontmoet in het toenmalige café Jos Frijns, tijdens de Volkszietsong. Van kleins af aan is hij van kinds af aan mee gesleurd in “d’r Zumpelvelder vastelaovend.”
Carnaval zit in zijn familie, want opa Harry was jarenlang lid van de Raad van 11. Zijn oom Rob was in 1983 jeugdprins van de Woeësj-joepe. Ook zijn vader Sjaak  is nu al enkele jaren  lid van de Raad van 11.
Samen met zijn vriendin Marit, broer Timo en diens vriendin Mandy, is hij al jaren met zijn vrienden vaak aanwezig tijdens de carnavalsevenementen in ons mooie  Simpelveld. Dit jaar moet dan voor hem het hoogtepunt worden,  want hij staat te popelen om er samen met Michelle en de twee jeugdhoogheden een onvergetelijk seizoen van te maken.

Bloemenkoningin Michelle is in 1988 geboren in Kerkrade. Sinds 2001 is zij woonachtig in Simpelveld. Eerst samen met haar ouders Rudy en Karin en haar broertje Sander.  Nu woont zij met haar man Joep en hun dochtertjes Evi en Lotte in de Irmstraat. In het dagelijks leven is zij fulltime moeder en oppas voor Chloé. In de zomermaanden is zij als vrijwilligster bijna dagelijks te vinden in Speeltuin Hulsveld. Carnaval vieren zit haar in het bloed.  Sinds 1994 was zij dansend lid binnen CV Woeësj-joepe. Na jaren met haar ouders te zijn meegetrokken, is zij in 2008 zelf lid geworden van de Doebele Forto, waar zij inmiddels  de maat trommelt en tevens een bestuursrol vervuld. Tevens maakt zij sinds 2018 ook deel uit van het hoofdbestuur van CV Woeësj-joepe.
De Irmstraat zal het komend carnavalsseizoen worden omgedoopt tot een heuse hooghedenstraat, want Michelle en Joni wonen op nog geen steenworp van elkaar. Het zal dus een dolle boel worden aldaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto met dank aan Foto Kaldenbach.